Micael Dahlen

Micael Dahlen är tillbaka med ny bok och föreställning!

Boken är den åttonde i raden för professorn som nu även debuterar med en egen föreställning och ger sig ut på sin första turné. Mer info om boken och föreställningen samt turnédatum hittar du längre ner.

Boken

kaos_3d_croppedAlla beslut du någonsin tagit, alla gånger du sagt nej istället för ja. Hur hamnade du just här? Kaosologi handlar om hur små saker kan få stora följder. Jag tror att allt går att förklara och att allt hänger ihop, bara vi vågar fråga varför, vrider på perspektiven och ser logiken i kaoset. Kanske kommer den här boken att förändra ditt liv. Kanske inte. Det enda jag vet är att du kan påverka det, mer än du tror.

Med ett budskap om att det är det lilla som händer hela tiden, omkring dig och inuti dig och som faktiskt är livet, är Kaosologi Micael Dahlens mest personliga och meningsfulla bok hittills, innehållande sånt han tycker är viktigt, på riktigt.

Välkommen in i huvudet på handelsprofessorn som bestämde sig för att avmåstefiera sin vardag – och klev ut på andra sidan med en ny syn på livet och lärdomar som han nu delar med sig av. Kaosologi är en unik mix av forskning och egna erfarenheter som erbjuder såväl aha-upplevelser som konkreta tips och råd. Till sin hjälp har Micael skapat tio nyord, till exempel vankraft, romanleva och livssuddet.

Läs mer hos Volante

Köp boken på Adlibris Köp boken på Bokus

…och glöm inte din lokala bokhandel.

Föreställningen

Scen17_wide_lowresMicael Dahlen har alltid ifrågasatt varför saker är som de är. ”Det är normalt”, ”Det brukar vara så” eller ”Det bara blev så” har aldrig varit vettiga förklaringar i Micaels universum. Professorn skolkar nu från Handelshögskolan och åker ut på turné med sin första soloföreställning. I den ifrågasätter han allt, inklusive sig själv, och berättar för de som vågar lyssna att svaret på alla frågor stavas KAOS.

Kaosologi handlar om att se världen med nya ögon. Micael låter tillsynes skruvande tankar om meningen med döden, stereotypa livsval och varför utomjordingar alltid landar i USA vävas ihop med knivskarpa iakttagelser om vår samtid. Han uppmanar oss att kasta det vi tar för givet åt helvete och hinner samtidigt fundera kring hur kvantfysik kan förklaras med tacokrydda. Det är rolig och smart infotainment med en av Sveriges skarpaste hjärnor. Välkommen att se ditt liv på ett helt nytt sätt!

Biljetter till föreställningen

17sepPROVFÖRESTÄLLNINGEskilstuna Teater, Lilla scen
5oktStockholmScalateatern - Endast spridda platser kvar
8oktUppsalaReginateatern
15oktMalmöVictoriateatern - FULLBOKAT!
22oktGöteborgStenhammarsalen/ Göteborgs Konserthus - Fåtal platser kvar
25oktEXTRAFÖRESTÄLLNINGStockholm, Scalateatern - FULLBOKAT
11novLuleåKulturens hus
12novUmeåVävenscenen
14febEXTRAFÖRESTÄLLNINGStockholm, Scalateatern - UTSÅLT
17febLinköpingLinköping Konsert & Kongress - UTSÅLT
18febVästeråsAros Congress Center
9marEXTRAFÖRESTÄLLNINGMalmö, Victoriateatern - UTSÅLT
10marHelsingborgDunkers Kulturhus - UTSÅLT
17marSkövdeSkövde Kulturhus
24marKöpÖstersundOSD/Krondikesvägen 93

Om Micael

Foto: Robert Eldrim

Foto: Robert Eldrim

Micael Dahlen är professorn som bestämde sig för att ändra 40 vanor på ett år, det kräver både viljestyrka och övertygelse. Att tänka utanför boxen har aldrig varit ett problem för Micael – han lever för att sudda ut gränser, vrida och vända på tankemönster och rucka på etablerade sanningar. Allt för att föra utvecklingen framåt och ha roligt på vägen.

Micael är författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Professor blev han redan vid 34 års ålder. Företagen drar i honom för hans syn på (märkliga) mänskliga beteenden, lycka, kreativitet och hur framtiden kommer att se ut. Han har blivit framröstad till näringslivets populäraste föredragshållare och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Bland de böcker som Micael givit ut är hans mest kända titlar är Nextopia och Monster. Böckerna har nått en global publik i USA, Europa och Asien. Nu är han aktuell med sin åttonde, och enligt honom själv mest personliga, bok Kaosologi, baserad på föreställningen med samma namn.

Kontakt

Föreställningen KAOSOLOGI, Mameluck:
hej@mameluck.se

Media och övriga frågor:
info@volante.se

För pressbilder klicka här